• I nadále je možné zasílat dokumenty elektronicky (čitelně ofocené), pokud Vám tato forma vyhovuje.
     
  • Pro chovatele: Pokyny pro odchov štěňat a veškeré nejdůležitější informace a formuláře
  • Návod: Jak na to - DNA profil - Výsledky do databáze zašlete jej na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
     
  • Pro budoucí majitele: Jak si vybrat štěňátko s průkazem původu

 

Jak si vybrat štěňátko s PP

Protože situace se neustále opakuje, znovu upozorňujeme nové zájemce o plemeno, budoucí vystavovatele a chovatele: 

KCHŠ doporučuje zjistit si, přečíst a ověřit všechny informace o registraci a o průkazu původu Vašeho štěněte ještě předtím, než si své první štěňátko zakoupíte. Vyhnete se tak zbytečnému zklamání.


Vážení zájemci o štěňátka a budoucí chovatelé,
toto oznámení je věnováno právě Vám. Paní Vladimíra Tichá napsala nedávno na webu ČMKU velmi přínosný článek, který se z plemen chovaných v KCHŠ dotýká především Německého trpasličího špice / Pomeraniana. 

FCI, UCI, mezinárodní chovatelské kluby aneb kdo se v tom má vyznat?

Vzhledem k tomu, že na tuto tématiku dostávám jako jednatelka KCHŠ i několik dotazů za měsíc a bohužel většinou až v době, kdy je štěně již koupeno a řešení nemožné, doporučuji za KCHŠ všem, kteří uvažují o pořízení štěňátka, aby si nejprve, před jeho koupí, zjistili všechny podstatné informace a bedlivě si pročetli písemnou kupní smlouvu.

Shrnuto: Klub chovatelů špiců, z.s. (zkratka KCHŠ) je klubem registrovaným pod Českomoravskou Kynologickou Unií (zkratka ČMKU, web www.cmku.cz) a to znamená, že patří pod FCI: Fédération Cynologique Internationale (web www.fci.be). Průkaz původu štěňátka, které budete chtít jednou uchovnit v českém chovatelském klubu, tedy v KCHŠ, by měl být vydán organizací FCI v tom státě, ve kterém se štěně narodilo. Je-li štěňátko z Česka, pak je touto organizací právě ČMKU. Stejné pravidlo platí i pro výstavy pořádané pod patronací FCI, nejen v ČR, ale  kdekoli ve světě.

S přáním šťastné ruky při výběru
Jaroslava Smištíková, jednatelka KCHŠ