• I nadále je možné zasílat dokumenty elektronicky (čitelně ofocené), pokud Vám tato forma vyhovuje.
     
  • Pro chovatele: Pokyny pro odchov štěňat a veškeré nejdůležitější informace a formuláře
  • Návod: Jak na to - DNA profil - Výsledky do databáze zašlete jej na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
     
  • Pro budoucí majitele: Jak si vybrat štěňátko s průkazem původu

 

Dopis př. Brzobohatého a odpověď předsedkyně KCHŠ př. Pavlíkové

Příloha k  Zápisu z Výroční členské schůze KCHŠ, konané dne 21.2.2015 v Černošicích u Prahy


Dopis př. Brzobohatého


28. 1. 2015

Vážení představitelé a členové klubu,

Na klubové výborové schůzi konané dne 17.1.2015, byla předsedkyní klubu p. Pavlíkovou napomenuta moje manželka za nevhodné příspěvky na sociální síti, které znevažují činnost klubu, a to tím, že zde bylo umístěno foto našeho psa s textem ohledně jeho fontanelly. Byl jsem touto situací nepříjemně zaskočen, na což jsem já Vladislav Brzobohatý, reagoval tak, že jsem se ohradil, že foto jsem dal na web já, nikoli moje žena a ani si již přesně nepamatuji s jakým textem, ale pokud se tento text někoho dotkl, že se mu tímto omlouvám. Po návratu domů jsem se podíval, jaký text byl u obrázku uveden a okamžitě jsem volal jednatelce p. Vaníčkové, abych svoji omluvu zrušil, neboť dle mého názoru nedošlo k žádnému znevážení činnosti klubu, a že jí výslovně žádám, aby toto nebylo uvedeno v zápise ze schůze.

Následně jsem se seznámil s textem zápisu ze schůze konané 17.1.2015 a zjistil jsem, že napomenutí bylo uděleno manželům Brzobohatým, jak v zápise uvedeno.

Zásadně se ohrazujeme proti vznesenému napomenutí. Pokud jsem na facebookový profil manželky umístil foto našeho psa s textem:  Jaky (Džeiky), chudák má 2mm fontanelu, je nemocný, proto jsme ho ošetřili., nelze z tohoto textu v žádném případě usuzovat na jakékoli znevažování činnosti klubu, a při schůzi konané dne 17.1.2015 ani nebylo specifikováno, k jakému znevážení činnosti klubu mělo zveřejněním této fotografie s popisem dojít. Uvedený text je pouze textem popisným a nelze z něj nic dovozovat. V souvislosti s tím připomínáme, že dle klubových stanov je upraven postup pro řešení ,,kárných provinění“ členů klubu, kdy uvedený postup, tj. udělení napomenutí, naše stanovy neznají.

Dle našeho soukromého názoru dochází v našem klubu k účelovému poškozování některých chovatelů, nikoli však předsedkyní klubu p. Pavlíkovou, kterou naopak považujeme za velice obětavou prosazovatelku zájmů všech chovatelů a ke všemu ještě nemá počítač, takže s počítačem ani nepracuje. Pokud byla p. Pavlíková vmanipulována do situace, kdy z jejích úst mělo zaznít shora popsané napomenutí, máme důvod domnívat se, že nešlo o aktivitu z její strany.

Žádáme, aby byla při nastávající členské schůzi klubu dne 21.2.2015 tato záležitost projednána, a to jako samostatný bod programu schůze klubu, a aby byla stanovena povinnost klubu omluvit se osobně manželům Haně a Vladislavovi Brzobohatým, za nařčení o znevažování činnosti klubu a tato skutečnost aby byla zveřejněna na webových stránkách klubu. V případě, že nedojde k omluvě a nápravě nastalé situace, budeme nuceni řešit tuto záležitost právní cestou, což bychom jako dlouholetí členové klubu dělali neradi. Bohužel nás tato situace poškozuje nejen lidsky, ale i profesně, jako dlouholeté chovatele a nelze ji tedy pominout bez povšimnutí.
 


Odpověď na dopis manželů Brzobohatých - předsedkyně KCHŠ, př. Pavlíková


Na základě dopisu, který jsem obdržela dne 3.2.2015 od manželů Brzobohatých, ve kterém žádají, aby bylo jako samostatný bod projednáno na členské schůzi moje napomenutí ze dne 17.1.2015, které jsem udělila při výborové schůzi KCHŠ za nevhodné příspěvky p. Brzobohaté na sociální síti a kdy pan Brzobohatý reagoval tak, že napomenutí přijal a omluvil se, poté omluvu telefonicky odvolal. Chtěla bych celou záležitost uvést na pravou míru.

Dne 5.10.2014 je od p. Brzobohaté po bonitaci v Brně na sociální síti celkem dost nevkusné napadání výboru KCHŠ, cituji: „Myslela jsem, že je v našem klubu po nastoupení nové mladé generace rozumné řešení problému plemene pomeraniana. Bohužel není. Ač je to jiné plemeno, naše představitelovo bere pomeraniana jako plemeno německý špic.”

K tomuto bych chtěla jen dodat, že KCHŠ jako garant plemene, je povinen dodržovat standard a to bez vyjímek!

Dále p. Brzobohatá píše: „Vím, co to dá za úsilí sehnat krásné štěně a nehledě i na vysokou finanční částku, kterou platíte za štěně koupené v zahraničí + leteckou dopravu atd.”

K tomu opět dodávám, že výbor KCHŠ nezajímá, že chovatel dovezl psy nebo štěňata za velkou finanční částku, a že takovýto chovatel chce tuto finanční částku pomocí odchovů štěňat dostat zpět, zde již nejde o prospěch plemene, ale bohužel o vlastní zisk.

Dříve jsme s velkými obtížemi též dovezli štěňata, a to na bývalé poměry za opravdu vysoké částky, ale štěňata jsme prodávali za stejnou částku, která zde byla zvykem. Chtěli jsme zlepšit kvalitu a nebo udržet tu, která zde již byla.

Dne 9.10.2014 u zveřejněné fotky na sociální síti, kde naši členové klubu toto obdivují, je opět komentář p. Brzobohaté: „asi bude nemocné. Píše to výbor KCHŠ na svých stránkách, že pomeraniani jsou nemocní. Trpí na fontanelky. Asi nám chudáčci a teda po celém světě, všichni brzy vymřou. To je opravdu těžká virová nemoc.”
Poslední hřebíček pro mě bylo, když jsem dostala poštou od několika našich členů klubu stažené fotky ze soc. sítě, které zveřejnili manželé Brzobohatí, kde p. Brzobohatý drží v náručí importovaného psa z Floridy se zavázanou hlavičkou a s komentářem: „Pozor, to je legrační tento krásný pes import z Floridy má 2mm fontanelu, chudák je velmi nemocný, tady v CZ je to seriozní nemoc, to je smutný-hloupý vtip.” Pokud takovéto prezentace na sociální síti nejsou míněna jako zesměšňování a znevažování práce výboru KCHŠ a navíc zpochybňování standardu plemene, tak už opravdu nevím.

Ovšem pro doplnění – tento dovezený pes nejen, že nemá uzavřenou fontanelu, ale řezák ve spodní čelisti nemá prořezaný ještě v 18ti měsících jak bylo zjištěno při individuální bonitaci dne 7.9.2014.

Přes toto všechno jsem volila formu ústního napomenutí na výborové schůzi dne 17.1.2015, i když jsem mohla na základě stažených stránek ze sociálních sítí, které mně zaslali členové klubu, a jak mě žádali, zahájit postihové jednání.

Omlouvám se, že jsem volila tuto variantu, kterou nemáme ve stanovách, a pro příště již budu striktně dodržovat stanovy a v žádném případě nebudu brát ohled skutečně na to, že se jedná třeba o člena výboru či o jeho manželku.

Ludmila Pavlíková